Bel 06-46392445

Algemeen

Bij aanschaf van producten kan er veel misgaan, wij geven u een aantal tips.

Wilt u kunststof kozijnen aanschaffen? Deze 10 stappen kunnen u helpen bij de juiste aankoop.

1. Oriënteer u
Op de kunststof kozijnenmarkt en verzamel informatie over het product. Breng een bezoek aan een showroom en laat u door de adviseur informeren over de mogelijkheden.

2. Vertel wat u zoekt
Wat u mooi vindt. Het is handig om vooraf een lijst van uw wensen te maken.
De adviseur geeft u advies en samen met hem kiest u het kozijnmodel dat het beste bij uw woning past. Neem uitsluitend het model en de kleur die u wilt. Wees terughoudend met uitgesproken modekleuren. Kunststof kozijnen gaan immers lang mee.

3. Ramen en deuren
Hebben een zeer lange levensduur. Het zijn producten die bovendien erg bepalend zijn voor de aanblik van uw woning en daarmee ook voor de waarde van uw huis. Laat u daardoor leiden.

4. Beoordeel de leverancier
Op service- en klantgerichtheid, want het is belangrijk dat u hem kunt vertrouwen.

5. Vraag een schriftelijke offerte
Met informatie over het product dat u wilt kopen. Vraag ook naar de afwerking binnen in uw huis. Een adviseur vertelt u van tevoren nauwkeurig wat de kosten zijn, inclusief de montage. Een goede offerte bevat duidelijke informatie over de kozijnen tekeningen en geeft aan wat bij de elementen wordt bijgeleverd.
Ook eventuele meer of minderwerk staat er in omschreven. Ook de betaling staat hierin duidelijk omschreven. Het VKG-keurmerk adviseert een aanbetaling van maximaal 30% bij opdracht. Neem de tijd om die te lezen. Let u op de leverings- en garantievoorwaarden. Een duidelijke offerte zorgt voor geen verrassingen achteraf voor bijde partijen.

6. Voor de definitieve opdracht
Komt de leverancier bij u thuis de situatie opnemen, inmeten en controleert hij of er bij de montage bijzonderheden zijn.

7. Let erop dat de opdracht schriftelijk wordt bevestigd
Deze opdrachtbevestiging beschrijft samen met uw offerte precies wat u heeft gekocht. Bij de bevestiging worden afspraken gemaakt over levertijd en montage.

8. Zorg ervoor
Dat op de dag van de montage er voldoende werkruimte is, zowel binnen als buiten. Monteurs kunnen dan snel en zonder oponthoud aan het werk.

9. Controleer bij de oplevering
Samen met uw leverancier of de montage van de kozijnen goed en conform afspraak is uitgevoerd. Doe dat aan de hand van een oplevering- controle bon. Als u tevreden bent over het geleverde werk, ondertekent u de oplevering-controlelbon. Vermeld eventuele kleine aandachtspunten op de opleveringslijst, zodat die later verholpen kunnen worden.

10. Betaling
Indien bij de controle bij oplevering niet alles geleverd of gemonteerd is, heeft u het recht de waarde van het te leveren product en montage in mindering te brengen, en deze te voldoen bij levering en montage van het product. Zorg dat dit vermeld wordt in de offerte.